Стотици семейства в столичния квартал “Люлин” страдат от непрекъснати спирания на

...
Стотици семейства в столичния квартал “Люлин” страдат от непрекъснати спирания на
Коментари Харесай

Крадени жици ли е причината да има непрекъснати спирания на тока в Люлин? Според жителите на вината е в лошата поддръжка на съоръженията на електроразпределителното дружество

Стотици семейства в столичния квартал “Люлин” страдат от непрекъснати прекъсвания на тока. Според ЧЕЗ повода са крадци на жици, а съгласно жителите на региона виновността е в лошата поддръжка на оборудванията на електроразпределителното сдружение, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Хората се оплакват, че ту имат, ту нямат ток, като прекъсванията достигат до 10 пъти дневно. Няколко микрорайона от столичния квартал са подложени на същински тормоз. Хората там не знаят по кое време могат да заседнат в асансьора, а уредите им гърмят заради честите спирания на електрическата енергия. Те към този момент са изпратили жалби до ЧЕЗ, Комисията за отбрана на потребителите и националния омбудсман.

Местните са безапелационни, че не става дума за кражба на кабели, както твърди ЧЕЗ. Те заплашиха, че в случай че не бъдат взети ограничения, ще затворят тунела в “Люлин”.

“Вече нямаме самообладание. Това, което споделят от ЧЕЗ, са цялостни неистини. Токът стопира по 10 пъти дневно. Значи те желаят да ми кажат, че се разрушават по 10 трафопоста дневно и ги оправят за 15 минути ли? Нас какво ни интересува, че те не си пазят и пазят мрежата?”, съобщи за “Здравей, България” един от недоволните поданици.

Според тях казусът е, че не се поддържат оборудванията и не се прави профилактика на мрежата.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР